Fri levering ved køb over 800,-
Tv2 Fri
Kategorier
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 31 66 10 74

Send os en e-mail
Nyhedsbrev

Porretærte på grill

Lækker og sprød porretærte bagt på grill.

Opskrift.:

  • 2 Ruller færdiglavet butterdej.
  • 5 porrer.
  • 3 pakker bacontern, eller evt. alm. baconskiver der er klippet i passende stykker.
  • 1 dl. fløde.
  • 200 g. friskrevet cheddarost
  • 5 æg.


Fremgangsmåde.:

Rist bacon, så det bliver sprød og lækker.
Rens og skyl porrerne godt og skær dem derefter i passende skiver og kog dem i 10 min. og lad dem dryppe af i et dørslag.
Bland æg, fløde og cheddar sammen.

Sprød og lækker bacon med masser af god smag.

Smør eller spray en form Ø 21,5 cm. (indvendig mål)

Rul et stykke butterdej over formen og pres forsigtig dejen ud i formen.  

Skær kanten af med en omvendt kniv.

Fordel porrerne i et jævnt lag.

Fordel bacon i formen.

Hæld æggemassen i formen.

Rul et nyt lag butterdej over formen og skær igen kanten ren.

Lav en god æggestrygelse af 1 æggeblomme og 3 spsk. kold vand, æggestrygelse giver en dejlig kulør på butterdej.

Skær overskydende butterdej i tynde strimler som bruges til at lave et pænt mønster med.

Stil porretærten på den gennemvarme Fredstone og grill.

Bag porretærten ved 200 grader i ca. 45 min.

Sprød og lækker porretærte.

Serveres evt. med nogle små sprøde og lækre butterdejshapser til.
Butterdejshapser = overskydende butterdej der er skåret ud som snitter.