Dobbelte krydderboller til ristning - og så på grill, det er bare endnu en tilføjelse til to do listen.
Opskriften på bløddejen er HER
Ælt dejen godt, har du en effektiv røremaskine må dejen gerne æltes i 15 min. Ælt dejen til den er glat, spændstig og føles elastisk.
Form dejen i en pæn firkant
og tildæk den med plastik
i 30 min.
Slå derefter dejen lidt sammen og rul den ud som en pølse.
Marker derefter 10 stk. dej med en omvendt kniv, er størrelsen ok, skæres der 10 stk. dej ud af pølsen.
Vej dejstykkerne af på 110 g.
Stil ringene (Ø 10 cm. og 6 cm. i højden) på en aluplade og spray ringene med vegatabilsk sprayfedt.
Form bollerne pæn runde og kom dem ned i ringene.
Stil derefter krydderbollerne, tildækket med plastik, til hævning et så lunt sted som mulig, i ca. 1 time.
Krydderbollerne har her hævet i 1 time og er derefter klar til at komme på grillen.
Monter derefter en aluplade på bollerne/ringene.
og stil dem på den gennemvarme Fredstone
For at holde dejen nede og for at give dem den rigtige facon er det nødvendig, at holde dejen nede, så derfor skal der en "tung" genstand på alupladen.
Krydderbollerne bages ved 210 grader i ca. 20 min. men når der er gået 10-12 min. af bagetiden fjernes alupladen og bollerne bages færdig uden pladen ovenpå.
Tag evt. ringene af når der er gået 15 min. og bag derefter krydderbollerne i yderligere 5 min.
Færdigbagte db. krydderboller klat til ristning.
Rart med lækre krydderboller til weekenden og heligdagene.
I særdeleshed i en ristet udgave.
DET ER IKK´ SÅ RING ENDDA.