Besøg
fredstone.com

Fredstone Fuldkorns Franskbrød på grill

Fuldkornsmel fra Egeskov Mølle på Fyn er et fantastisk produkt til fremstilling af rigtig meget bagværk. 
Her er det gået ud over et par Fuldkorns Franskbrød med 100% ren Fuldkornsmel fra den populære mølle.
Det der gør Fuldkornsmelet fra Egeskov Mølle til noget nær unik er det høje indhold af proteiner. 

Opskrift.: (2 stk. a 575 g.)

4 dl. vand (ca. 27 grader)
35 g. gær
1 æg
10 g. sukke
13 g. salt
66 g. smør
600 g. Fuldkornsmel 

Fremgangsmåde.:

  • Fuldkornsmelet, æg og vand kommes i maskinen og æltes sammen, lad det derefter stå i blød i 10 min,
  • Kom gær, sukker, salt og smør i.
  • Ælt derefter dejen rigtig godt, gerne 25 min. ved lav hastighed. 
  • Lad dejen hæve, tildækket i 30 min.
  • Slå dejen sammen og vej franskbrødene af på 575 g. Form derefter dejen pæn rund.
  • Lad begge dejklumper hvile, tildækket med plastik i 15 min.
  • Form 2 pæne franskbrød og kom dem i en fedtet form.
  • Stil dem et så lunt sted som mulig, tildækket med plastik i ca. 1 time.


Når dejen er æltet godt, ligges den i lidt mel på køkkenbordet.


Tildækket med plastik, i 30 min.


Slå dejen sammen og del den i 2 stykker. 


Dæk igen dejen til med plastik og lad den hvile i 15 min.


Form de 2 stk. dej til pæne franskbrød, stil dem tildækket med plastik et så lunt sted som mulig i ca. 1 time.

Opslåning af franskbrød, ser.: HER


Fuldkorns Franskbrødene har her hævet i 1 time og er klar til, at komme på grillen. 


Skær med en skarp kniv, et pæn snit i hver franskbrød.


Stil dem på den gennemvarme Fredstone og bag dem i nøjagtig 25 min. v/210 grader. 


Efter 25 min. bagning vippes brødene ud af formen


og bages i yderligere i 5 min. - direkte på den varme Fredstone.


Lækre Fuldkorns Franskbrød klar til en lækker ostemad.