Besøg
The Fredstone USA

Fredstone Porretærte på grill

Lækker og sprød porretærte bagt på grill.

Opskrift.:

  • 2 Ruller færdiglavet butterdej.
  • 5 porrer.
  • 3 pakker bacontern, eller evt. alm. baconskiver der er klippet i passende stykker.
  • 1 dl. fløde.
  • 200 g. friskrevet cheddarost
  • 5 æg.
     










 

Fremgangsmåde.:


Rist bacon, så det bliver sprød og lækker.
Rens og skyl porrerne godt og skær dem derefter i passende skiver og kog dem i 10 min. og lad dem dryppe af i et dørslag.
Bland æg, fløde og cheddar sammen.


Sprød og lækker bacon med masser af god smag.


Smør eller spray en form Ø 21,5 cm. (indvendig mål)


Rul et stykke butterdej over formen og pres forsigtig dejen ud i formen.  


Skær kanten af med en omvendt kniv.


Fordel porrerne i et jævnt lag.


Fordel bacon i formen.


Hæld æggemassen i formen.


Rul et nyt lag butterdej over formen og skær igen kanten ren.


Lav en god æggestrygelse af 1 æggeblomme og 3 spsk. kold vand, æggestrygelse giver en dejlig kulør på butterdej.


Skær overskydende butterdej i tynde strimler som bruges til at lave et pænt mønster med.


Stil porretærten på den gennemvarme Fredstone og grill.


Bag porretærten ved 200 grader i ca. 45 min.


Sprød og lækker porretærte.


Serveres evt. med nogle små sprøde og lækre butterdejshapser til.

Butterdejshapser = overskydende butterdej der er skåret ud som snitter.