Vandbakkelser bagt på grill er utrolig sjov, nem og yderst interessant, da vandbakkelser ikke kan falde sammen pga. den højere luftfugtighed der er i en grill.
Vandbakkelser med friskrevet cheddarost.
Opskrift.:
- 2 ½ dl. vand
- 100 g. smør
- 1 spsk. sukker (kan undlades – når der kommes ost i)
- 150 g. mel
- 4 æg.
- 200 g. frisk revet cheddar ost.
Fremgangsmåde.:
Vand, sukker og smør varmes så det lige koger, når det koger kommes melet i og der røres godt i gryden, når dejen slipper gryde og grydeske tages gryden af varmen.
Æggene blandes derefter i, et ad gangen – straks ægget er blandet i massen kommes næste æg i osv. - der må gerne bruges håndmikser med piskeris.
Når det sidste æg er blandet i dejen er osten klar til at blive mænget i dejen.
Hæld den friskrevne cheddarost i gryden
og mæng den forsigtig i dejen.
Læg et stykke bagepapir på alupladen. Vandbakkelserne sættes derefter af på bagepapiret med 2 spsk. eller brug evt. en sprøjtepose med stjernetyl.
Sprøjt evt. dejen ud i små topper, så der er lidt afstand imellem dem.
Bær derefter alupladen ud på den gennemvarme grill og Fredstone.
Bag vandbakkelserne af ved 210 grader i ca. 25 min.