Fuldkornsmel fra Egeskov Mølle på Fyn er et fantastisk produkt til fremstilling af rigtig meget bagværk.
Her er det gået ud over et par Fuldkorns Franskbrød med 100% ren Fuldkornsmel fra den populære mølle.
Det der gør Fuldkornsmelet fra Egeskov Mølle til noget nær unik er det høje indhold af proteiner.
Opskrift.: (2 stk. a 575 g.)
4 dl. vand (ca. 27 grader)
35 g. gær
1 æg
10 g. sukke
13 g. salt
66 g. smør
600 g. Fuldkornsmel
Fremgangsmåde.:
- Fuldkornsmelet, æg og vand kommes i maskinen og æltes sammen, lad det derefter stå i blød i 10 min,
- Kom gær, sukker, salt og smør i.
- Ælt derefter dejen rigtig godt, gerne 25 min. ved lav hastighed.
- Lad dejen hæve, tildækket i 30 min.
- Slå dejen sammen og vej franskbrødene af på 575 g. Form derefter dejen pæn rund.
- Lad begge dejklumper hvile, tildækket med plastik i 15 min.
- Form 2 pæne franskbrød og kom dem i en fedtet form.
- Stil dem et så lunt sted som mulig, tildækket med plastik i ca. 1 time.
Når dejen er æltet godt, ligges den i lidt mel på køkkenbordet.
Tildækket med plastik, i 30 min.
Slå dejen sammen og del den i 2 stykker.
Dæk igen dejen til med plastik og lad den hvile i 15 min.
Form de 2 stk. dej til pæne franskbrød, stil dem tildækket med plastik et så lunt sted som mulig i ca. 1 time.
Opslåning af franskbrød, ser.: HER
Fuldkorns Franskbrødene har her hævet i 1 time og er klar til, at komme på grillen.
Skær med en skarp kniv, et pæn snit i hver franskbrød.
Stil dem på den gennemvarme Fredstone og bag dem i nøjagtig 25 min. v/210 grader.
Efter 25 min. bagning vippes brødene ud af formen
og bages i yderligere i 5 min. - direkte på den varme Fredstone.
Lækre Fuldkorns Franskbrød klar til en lækker ostemad.